Transport si depozitare

 

1. Materialul livrat trebuie înmagazinat în încăperi uscate ÅŸi ventilate, care sunt asigurate împotriva schimbărilor bruÅŸte de temperatură. DistanÅ£a minimă recomandată de la baza pachetelor ÅŸi inelelor este de 200 mm.

2. Depozitarea produselor zincate, acoperite cu aluminiu - zinc ÅŸi a celor acoperite cu alte produse, în locuri în care acestea pot fi supuse unor schimbări de umiditate ÅŸi temperatură este interzisă, deoarece aceasta poate duce la condensarea aburilor de apă între pachetele (foile) de tablă, ceea ce poate duce la apariÅ£ia focarelor de coroziune sub forma unor pete albe ÅŸi negre, iar stratul de lac poate fi zgâriat.

3. În cazul udării tăblii în timpul transportului, a descărcării sau a depozitării acesteia, trebuie să se usuce imediat toate foile de tablă. Depozitarea tablei ude poate duce la deteriorarea stratului sau la apariÅ£ia focarelor de coroziune.

4. În caz că luarea în primire are loc prin intermediului transportului rutier, transportatorul trebuie să asigure foile de tablă pentru ca acestea să nu fie avariate mecanic sau udate.

5. În timpul descărcării, încărcării sau transbordării foilor de tablă, trebuie să se acorde o atenÅ£ie deosebită pentru a nu permite zgârierea acestora.

6. Referitor la tabla zincată, cu strat din aluminiu - zinc ÅŸi cu suprafaţă de protecÅ£ie - se recomandă montarea acesteia pe acoperiÅŸ în cel mult 3 luni de la data de livrare.

7. În cazul în care tabla este depozitată mai mult de o lună de la data de livrare, tabla zincată cu strat de aluminiu - zinc sau cu suprafaţă de protecÅ£ie trebuie asigurată. Fiecare foaie trebuie protejată cu un suport subÅ£ire, care nu va deteriora mecanic tabla. În cazul tablei cu suprafaţă de protecÅ£ie, care este asigurată cu ajutorul foliei de protecÅ£ie, această folie trebuie neaparat scoasă. Aceasta va permite aerului să circule liber în partea superioară ÅŸi inferioară  foii de tablă ÅŸi nu va permite condensul de abur între foi.

AtenÅ£ie: Depozitarea îndelungată a tablei cu folia de protecÅ£ie pe ea poate duce la deteriorarea stratului de lac.

8. Este interzisă tăierea foilor de tablă cu instrumente unghiulare care au efect termic. Folosirea unor astfel de instrumente poate duce la avarierea stratului lăcuit al tablei, în locul de tăiere, acest fapt putând duce la apariÅ£ia coroziunii.

9. Toate locurile unde au fost tăiate foile de tablă, inclusiv în timpul procesului de producÅ£ie (capetele foilor) precum ÅŸi locurile care au fost zgâriate trebuie să fie asigurate în timpul montării tablei cu lac de protecÅ£ie, de către o firmă specializată. Acest lucru se referă în special la capetele foilor de lângă marginea acoperiÅŸului (jgheaburi). Dacă nu veÅ£i asigura corespunzător aceste locuri, există posibilitatea de exfoliere a lacului ÅŸi apariÅ£ia focarelor de coroziune.

    
Toate drepturile rezervate ® 2019 blachsteel.ro - by solcreation